ALOFT STUDIO, THE CANVAS

OWNER ALOFT
LOCATION SOI PREEDEEPANOMYONG 3, PHRAKHANONG, BANGKOK, THAILAND
AREA 160 SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR
PHOTOGRAPHER
COST 2,000,000 BAHT
STATUS UNDER CONSTRUCTION
YEAR 2015-PRESENT

ONCE AGAIN HOSTEL

OWNER ONCE AGAIN CO.,LTD.
LOCATION SOI SAMRANRAJ, PRANAKORN, BANGKOK, THAIALND
AREA 1,720  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR
PHOTOGRAPHER
COST 15,000,000 BAHT
STATUS COMPLETED
YEAR 2014-PRESENT

ABSOLUTE YOUNGER

OWNER ABSOLUTE YOUNGER
LOCATION PHATTHANAKAN ROAD, BANGKOK, THAIALND
AREA 55  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR
PHOTOGRAPHER
COST 700,000 BAHT
STATUS DESIGN DEVELOP
YEAR 2014-PRESENT

KANITH PLACE CHIANGMAI

OWNER KHUN THITIKORN YANTRASRI
LOCATION CHIANGMAI, THAILAND
AREA 9,000  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR
PHOTOGRAPHER
COST 30,000,000 BAHT
STATUS CONSTRUCTION PORCESS
YEAR 2014-PRESENT

P.W.INTER BOOKSTORE

OWNER P.W.INTER
LOCATION NAKHON CHAI SI ROAD, DUSIT, BANGKOK, THAILAND
AREA 72  SQ.M. + FACADE DESIGN
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR SARAN NAVARAJ
PHOTOGRAPHER KETSIREE  WONGWAN
COST 2,000,000 BAHT
STATUS COMPLETED
YEAR 2013

 

“POR-WOR INTER BOOK STORE”, owned by Institute of Academic Development co., ltd., is located in the old town, Bangkok.

 

Before renovating, this old building has a water leakage stains and we could not inspect the problem until finishing the design phase. Accordingly, we need to divide our task into 2 main parts; the first one is exterior and interior part of the 1st level, the second one is building facade from the 2nd to the 4th level, in order to renovate and check up the construction inside little by little.

 

The old construction was 2-array buildings that have different levels. The first building has 4 levels with concrete construction and another one was 2-level building built by wooden and concrete construction. We, therefore, need to harmonize these 2 different buildings into one concept.

 

For the 1st level, we covered the front of building with wooden tiles and made a partition with a mirror sheet to make it transparent and encourage people passing by to look into the bookshop. We also used the wooden materials as the main element of the 1st level and combined black square tiles that have been used as the main component at the façade as a part of entire bookshelf. The square concept was also used with the lamps hanging from the ceiling, implying to applying the knowledge gained from reading to real life.

 

For the façade of the 2nd and 4th level, we used the concept of reading a book that the readers have to open, read, and bring what they learn from the book to adjust with their life. The façade will give a feeling of opening a book. We cut the main surface into square grids equally and flip these square grids to create different sights. Each square gird has been flipped every 5 degree perspective orderly. By doing so, it makes the building façade look dynamically and liken to a page book, which is ready to be read and opened to the next chapter.

KAYLEIGH O’DEA

OWNER KAYLEIGH O’DEA
LOCATION SIAM SQAURE ONE, PATHUM WAN, BANGKOK, THAILAND
AREA 55  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR INCEPTION OF DESIGN CO.,LTD.
PHOTOGRAPHER KETSIREE  WONGWAN
COST 700,000 BAHT
STATUS COMPLETED
YEAR 2013

 

“Kayleigh O’Dea” is a women clothing boutique located on the 3rd floor of Siam Square One in the center district of Bangkok, Thailand. The concept inspired by the characteristics of women who love to take photos and be shown in a frame to express their outstanding and stylish look. Thus, we selected ‘the frame’ concept and defined it as a space for every girl who wants to be someone special like no other girls.

 

To brighten up colorful fabrics and clothes, we selected monochrome color scheme in black and white as well as building stalls for dressing room and storage by hanging floor-to-ceiling curtain around the shop. We also blended the mirror-made cashier counter setting at the back right of the shop to make it fit with the main design and concept appropriately and practically. The 3 mannequins standing on the mirror glass made of the same materials as the counter have been set to orchestrate all elements and make the shop look more interesting as well.

BAAN PRACHA UTHIT

OWNER KHUN UTHAI THANASANAKSORN
LOCATION FAH GREEN PARK VILLAGE, PRACHA UTHIT ROAD, SAMUT PRAKAN, THAILAND
AREA 350  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR SARAN NAVARAJ
PHOTOGRAPHER KETSIREE  WONGWAN
COST 2,000,000 BAHT
STATUS COMPLETED
YEAR 2013

BAAN PANYA

OWNER KHUN URAI THANASANAKSORN
LOCATION PANYA VILLAGE, BANGKOK, THAILAND
AREA 630  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER SETTECH
SANITARY ENGINEER SETTECH
MACHANICAL ENGINEER SETTECH
CONTRACTOR SPC TECHNOCONS CO.,LTD.
PHOTOGRAPHER
COST 16,000,000 BAHT
STATUS DESIGN DEVELOP
YEAR 2014-PRESENT

RABBIT’S TALE OFFICE

OWNER RABBIT’S TALE CO.,LTD
LOCATION 20TH FLOOR PIYA PLACE, BANGKOK, THAILAND
AREA 260  SQ.M.
ARCHITECT t!dtangstudio
INTERIOR t!dtangstudio
STRUCTURAL ENGINEER
SANITARY ENGINEER
MACHANICAL ENGINEER
CONTRACTOR SARAN NAVARAJ
PHOTOGRAPHER KETSIREE  WONGWAN
COST 3,000,000 BAHT
STATUS COMPLETED
YEAR 2013

Rabbit’s Tale, one of the most enthusiastic and fast-growing digital marketing agency based in Bangkok, required t!dtangstudio to create a unique office that gives a sense of modernity. First, we figured out that the area, which is a former two-stories penthouse, is limited by the spiral stairs setting in the heart of the space. We then decided to use this staircase to centralize the rest limited space altogether.

We accordingly came up with the idea inspired by their company name – ‘Rabbit’s Tale’ which means to a group of people (implying to rabbits) who love to create stories/tales. That being said, to make these tales becomes amazingly true, they therefore need a ‘burrow’ to be their own working space.

Thus, from the idea, we created the burrow by wrapping main area around the spiral stairs as well as centralizing and linking every space to this stairs. To be aligned with a rabbits’ burrow concept, we selected the darker shade with a little lighting decoration shining from the back side at the entrance of the office to make the darkest atmosphere as if living in a rabbit burrow. Also, there is a glaring light shining from the top of the spiral stairs by installing PAR lights on the ceiling which is liken to the top entrance of the burrow. By doing so, we as well used 4x4mm gradient frosted tempered glasses to create a circulation around the staircase.

Another interesting area is a creative space that drives creativity and encourages people to feel fresh and lively. This space will be a place for some casual meeting as well. From the client brief, the stepping seating was ultimately picked up as the main idea since people can comfortably sit cross-legged or lay down to the most convenient posture as they like. We also carefully selected the high table to set at the corner of the room as a space for lunch and tea break time.

Behind floor-to-celing bookshelf of creative space, there is an arterial line of the rabbits hiding inside. That thing is a server room which needs to be kept out of sight.   Not only that, but there is also another secret room behind the large black metal wall. This room was designed for official meeting purposes and can contain 6 to 8 people with 300-inch projector.

On the 2nd floor where is the main working area, there are a lot of digital pixel-like cabinets setting around the top of the staircase. Each square unit was designed to be moveable and fitted in any socket as if a digital piece of art. In this area, we selected a brighter color to create all-day morning sunlight in order to make the workers feel like jumping up from the burrow onto the ground as well as being energetic and productive just like a rabbit all day long.